Het gevaar van engelen reading

Hulp bij problemen

Heb je problemen in je leven? Misschien gaat het financieel niet best in deze zware tijden van bezuinigingen. Misschien verloopt een relatie heel stroef, of ben je reuze benieuwd naar wat het nieuwe jaar heeft te geven.

Als we sommige mensen moeten geloven, die zichzelf ‘engelen healers’, ‘engelen readers’ en dergelijke noemen, kunnen de engelen ons helpen en willen de engelen graag antwoord geven op onze vragen.

Dit doen ze door middel van engelen kaarten en sta je zogenaamd in rechtstreeks contact met je ‘eigen engelen en de aartsengelen’. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het stellen van een vraag en ‘de engelen’ doen dan de rest.

Stop! Wees verstandig en houd je ver van zulke praktijken. Deze ‘engelen’ zijn waarschijnlijk niet de engelen die je denkt dat ze zijn.

Geen sprookje

Eén van de grootste misvattingen vandaag de dag, is dat God niet zou bestaan, dat engelen niet bestaan, dat demonen niet bestaan en dat de duivel slechts een verzinsel is.

Het bovennatuurlijke is geen grap en dat had ik ondervonden toen ik nog 16 jaar was, een bezoek langs een ‘waarzegger’ was genoeg om te weten dat er krachten in de wereld zijn, die wij niet kunnen waarnemen.

Maar het duurde enkele jaren, eer ik ontdekte welke krachten deze zijn en God waarschuwt ons in de Bijbel om niet bezig te houden met tovenarij, waarzeggerij en occultisme.

Leugens

De ‘engelen readers’ weten het misschien zelf niet, of ze zijn zelf bedrogen of ze liegen; want de engelen waarmee mensen in contact worden gebracht, zijn geen engelen (dienaren van God), maar gevallen engelen (demonen). Satan doet zich voor als een engel van het licht en heeft maar één ding voor ogen: God tegen werken en ons ondergang.

Misschien heb je zelf wel positieve ervaringen met engelen reading; zijn problemen werkelijk verholpen, dus hoe kunnen deze ‘engelen’ nou demonen zijn? Demonen willen toch ons leven vernietigen?

Maar natuurlijk wilt Satan en zijn demonen je graag helpen met het ‘oplossen’ van problemen in het leven. Want wanneer dit lijkt te werken, zul je gaan vertrouwen op deze nep-engelen die in werkelijkheid demonen zijn.

Je zult misschien afhankelijk van ze worden, of genoegen nemen met ‘engelen’.

Want God wilt dat wij ons vertrouwen stellen op Zijn zoon Jezus Christus. Jezus Christus was naar de wereld gekomen om voor onze zonde te sterven aan het kruis. Jezus is het plaatsvervangende slachtoffer van onze zonde. Ieder die in Hem gelooft, zal in Gods ogen rechtvaardig verklaard worden. Jezus Christus is op de derde dag weer opgestaan uit de dood, Hij heeft de dood en Satan overwonnen.

Dit is wat Satan en de demonen willen voorkomen. Om te voorkomen dat je Jezus Christus accepteert, geeft de duivel je een snoepje om je zoet te houden met deze ‘engelen’.

Wie Jezus Christus niet heeft, wacht de eeuwige dood: de hel. Dat is dezelfde bestemming van Satan en de demonen; God heeft die plek niet voor ons gemaakt, maar de duivel wilt ons meesleuren.

Niet iedereen die je uit de ‘shit’ helpt, is een vriend. En deze zogenaamde ‘engelen’ zeker niet. Het heeft als doel: vernietiging van ons ziel voor de eeuwigheid.

Ons échte helper

Waarom zou jij je hulp moeten zoeken bij engelen? Terwijl wij hulp kunnen zoeken bij de almachtige God, de schepper van hemel en aarde, de Koning der koningen, heerser over alle engelen en alle machten?

Door geloof in Jezus Christus kunnen wij in gebed rechtstreeks vragen stellen aan God en Hij zal alles doen meewerken ten goede van wie Hem liefhebben. De Geest van God woont in ieder, die Jezus Christus heeft geaccepteerd.

Romeinen 8:32

Hoe zal Hij, die zelfs zijn eigen Zoon niet gespaard, maar voor ons allen overgegeven heeft, ons met Hem ook niet alle dingen schenken?

Vertrouw niet op engelen. Vertrouw op Jezus Christus!

Plaats een reactie