Einde maken aan het leven

Er zijn mensen die verwachten dat op 21 december 2012 de wereld zal vergaan. Dat is een leugen, want in de Bijbel staat duidelijk dat de wereld niet zal ophouden te bestaan voordat het duizendjarige vredesrijk heeft plaats gevonden. Wat jammer is, is dat er mensen zijn die dit verwachte einde niet aan durven te zien en daarom zelfmoord plegen. Het lijkt heel dom wat ze doen, maar eigenlijk zijn veel mensen die Jezus Christus afwijzen, niet veel anders.

Van dood naar hoop

De waarheid negeren

Er zijn genoeg feiten en aanwijzingen die wijzen naar het bestaan van God, de betrouwbaarheid van de Bijbel en de opstanding van Jezus Christus. Maar wanneer men er over hoort, wilt men het vaak niet onder ogen zien. Ze wijzen Jezus meteen af zonder naar de argumenten te kijken en vluchten naar hun schuilplaats, genaamd de ‘wetenschap’, zonder te weten wat dit inhoudt. Het zijn meestal excuses om niet te hoeven geloven.

Mensen die zelfmoord plegen voor 21 december zullen nog leven als ze de waarheid onder ogen durven te zien en zullen merken dat er nog een 22 december zal zijn.

En komt tot Hem, de levende steen, door de mensen wel verworpen, maar bij God uitverkoren en kostbaar – 1 Petrus 2:4

Wij mensen plegen ‘zelfmoord’ wanneer wij niet geloven in Jezus Christus, alleen bij Hem is redding voor ons ziel te vinden. En juist door onze hardnekkigheid, negeren wij deze redding en zoeken wij de geestelijke dood op, in plaats van te leven in Christus Jezus.

Jezus zei: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven“, iedereen die niet kiest voor Jezus, kiest om niet te leven. Iedereen die feiten en aanwijzingen, die wijzen naar de echtheid van Jezus zoals beschreven in de Bijbel, afwijzen, zijn niet anders dan de mensen die voor 21 december een einde aan hun eigen leven maken.

Jezus is hoop en leven

En dat is gewoon heel erg jammer. God is duidelijk te zien in de schepping, in de geschiedenis, in de toekomst. Er is geen enkel excuus.

Want toorn van God openbaart zich van de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van mensen, die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden, daarom dat hetgeen van God gekend kan worden in hen openbaar is, want God heeft het hun geopenbaard. Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien, zodat zij geen verontschuldiging hebben. Immers, hoewel zij God kenden, hebben zij Hem niet als God verheerlijkt of gedankt, maar hun overleggingen zijn op niets uitgelopen, en het is duister geworden in hun onverstandig hart. – Romeinen 1:18-21

En zoals ik al zei: Jezus is ons enige redding, door Hem als redder te accepteren, ontvangen wij eeuwig leven en plegen wij geen zelfmoord. Want het is niet zoals veel mensen zeggen; God stuurt ons niet naar de hel wanneer wij niet geloven, maar is het ons eigen keus door Jezus te negeren.

2 thoughts on “Einde maken aan het leven

  1. Pingback: Vreugde bij apocalyps | Jezus is Stoer

Plaats een reactie